Weil Gotshal and Manges London Headquarters | Como

Weil Gotshal and Manges London Headquarters

  • © 2012 TP Bennett
  • © 2012 TP Bennett
  • © 2012 TP Bennett
Weil, Gotshal & Manges
Confidential
UK
TP Bennett
2011

As international law firm Weil Gotshal & Manges (Weil) prepared to move into its new 6,039 square metre offices in Fetter Lane, they were looking for a fit out partner who could deliver a more creative environment, one that would encourage interaction and communication between individuals and teams. Como installed a fresh and sleek new kitchen / restaurant area and cellular offices for 150 lawyers with breakout spaces and social points to create an easy flow of people around the building and to form spaces where people could concentrate, relax and interact. 

For legal firms acoustics are also a key part of office design, ensuring confidentiality and concentration in the workspace. By using mock-ups to prove the installation of acoustic solutions, audio-visual technology, desk installation and lighting design, Como made sure that the client's quality aspirations were met and reduced the time spent making adjustments on location.

With neighbouring tenant the Courts of Justice undergoing simultaneous construction work the Como team used their relationship management skills to ensure co-ordinated logistics and efficient day-to-day operations in the rest of the building. 

Finally, Weil installed an Antony Gormley sculpture in the main reception area. By reinforcing the floor with a concealed plinth, Como ensured the 1.5 tonne sculpture could be seamlessly integrated into the space. Staying true to Como's 'right first time' culture, 110 Fetter Lane was delivered to Weil on time, to budget and to the high end finish that reflects their status as a leading international law firm.